Renovatie monumentale Villa te Maastricht

Deze woning werd eind negentiende eeuw gebouwd door de directeur van de voormalige aardewerkfabriek Societé Céramique, recht tegenover de ingang van het fabrieksterrein. Het pand stond al enkele jaren in verval, maar de ommuurde tuin en de serre met boogramen hadden desondanks een grote aantrekkingskacht op de nieuwe bewoners.

De woning moest een functionele indeling krijgen met een warme uitstraling en veel contrast: tussen donker en licht en tussen oud en nieuw. Doordat het pand door de jaren  heen nauwelijks was aangepast waren er nog veel authentieke elementen aanwezig: de paneeldeuren, de houten bewerkte trap, alle haarden en de ornamentenplafonds. In het oude woonhuis bevinden zich de twee warme geborgen woonkamers, de zonnige serre, een werkruimte, de slaapkamers en een speelzolder.

De overgang tussen oud en nieuw wordt gevormd door de entree, uitgevoerd in een massief eiken deur. In contrast met de charme van het oud huis is er in de tuin een moderne aanbouw geplaatst die de woonkeuken bevat. De aanbouw is bekleed met kaviaarzwarte deco-deck panelen. Overdag is dit het middelpunt van het huis, dat door de grote schuifpuien in directe verbinding staat met de ommuurde tuin met daarin de enorme kastanjeboom.