Skip to main content

22 oktober 2018 is het zo ver. We starten met de bouw van de parkeergarage in Middelkerke.

In samenwerking met Das Bauer Kabinett hebben we de aanbesteding gewonnen voor het ontwerp en de opvolging van de uitvoering van een nieuw te bouwen parkeergebouw aan de Badenlaan te Middelkerke (B).

Uitgangspunt voor dit ontwerp is het beperken van de impact van een parkeergebouw van 500 parkeerplaatsen op de omliggende bestaande en toekomstige woningen. We beperken deze impact zowel door de behandeling van het volume als door een slimme organisatie van de circulatie.

Het reageren op, en inpassen in de omgeving wordt verder verfijnd in de architectonische uitwerking. Het afronden van de hoeken volgt de rijcurves en maakt het gebouw minder hard. Dit wordt versterkt door de gevel te zien als een verfijnde voile die over de structuur heen is gedrapeerd. Deze voile wordt uitgevoerd in verticale houten lamellen die ten opzichte van elkaar verspringen zodat er een geleding ontstaat die niet sec de verdiepingshoogte volgt.

zie architectura.be