Skip to main content

Afgelopen dinsdag is het tweede gebouw van Katzensprung feestelijk geopend. Op de voormalige voetbalvelden van Wit Groen is nu woonruimte voorzien voor 461 studenten. Hiermee gaat de gemiddelde leeftijd van Vaals met sprongen naar beneden.

We zijn er trots op dat onze droom die we in 2013 hadden nu volledig gerealiseerd is. Op eigen initiatief hebben we destijds de gemeente en investeerders gemotiveerd om deze kans voor Aken en Vaals met beide armen aan te grijpen. Vaals heeft haar positie van ‘drielandenstad’ hiermee versterkt. De burgemeester van Aken wist het bij de opening treffend te verwoorden: ‘Wir sind Vaals-Ost. Dit is Aachen-West’.

Tijdens de opening werd een kunstwerk van Fabrice Hermans onthuld. Het kunstwerk is geplaatst in de vijver tussen de beide studentengebouwen in. Het is een gezamenlijke gift van MH1architecten en aannemer Jan Snel en zijn onderaannemers aan de ontwikkelaar L.I.F.E.

zie limburger.nl