Interieur van nieuwbouw en renovatie hoofdkantoor Human Total Care

Het nieuwe hoofdkantoor van Human Total Care in Son en Breugel bestaat uit een gerenoveerd kantoorgebouw en een nieuw kantoorgebouw. De gebouwen zijn intern gekoppeld en beslaan zo’n 4700 m2 kantooroppervlak. Het architectonisch ontwerp van de nieuwbouw en de gerenoveerde gevels van het bestaande kantoor zijn niet door MH1architecten ontworpen. Onze werkzaamheden betreffen het interieur van beide gebouwen.

Kwalitatief zijn de beide gebouwen gelijkwaardig ingericht en is er gebouwd conform de WELL Building Standard en BREEAM-NL. Dit is de eerste keer in Nederland dat er vier WELL-certificaten (renovatie, nieuwbouw, casco en interieur) zijn verstrekt. Het is een keurmerk voor het meten en beoordelen van het effect van gebouwen op de gezondheid van mensen. Het doel is om hiermee het gebouw nog duurzamer én gezonder te maken en daardoor een beter leefklimaat te bieden voor de medewerkers.

Behalve dat we het interieur hebben laten voldoen aan dit keurmerk, zijn we bij het ontwerp uitgegaan van Biophilic Design. Dit is een ontwerpbenadering die inspeelt op de ingeboren behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur. Dit wordt meteen duidelijk bij binnenkomst waar de bezoeker direct zicht heeft op de trap met daarachter een 20 meter hoge  waterwand. Er is een lift aanwezig maar deze is niet direct zichtbaar. Zo wordt men gemotiveerd om actief de trap te nemen.

De naastliggende centrale hal vormt een verbinding tussen beide gebouwen, en is vanwege de ruime opzet vooral een ontmoetingsplek voor alle medewerkers. De trap in het gerenoveerde gebouw is op vergelijkbare wijze voorzien van een volledig groene achterwand.

Alle materialen, inclusief bevestigingsmaterialen, zijn getoetst aan de strenge voorwaarden van de WELL Building Standard en hebben een natuurlijke uitstraling. Ongeschilderde betonnen kolommen, houten lambrizeringen en houten wandbekleding dragen bij aan een natuurlijke beleving.