Sculpturale houtskeletbouw patiowoning

Deze woning is gelegen aan het eind van een rijtje typische dorpswoningen, die zonder voortuin direct aan het trottoir gelegen zijn. Om ruimte te geven aan de sculpturaal vormgegeven woning zijn we afgeweken van de voorgeschreven rooilijn. De woning is ca. 6 meter terug geplaatst zodat de voorgevel in lijn komt met de gevel van de aanbouw van het naastliggende pand. Op deze manier vormt de woning een stedenbouwkundige overgang naar de verderop gelegen vrijstaande woningen.

De woning is opgebouwd uit twee evenwijdige volumes met een zadeldak. In het volume aan de straatzijde bevinden zich de slaapvertrekken. In het volume aan de achtergevel is de keuken en woonkamer ondergebracht. Deze volumes worden in het midden verbonden zodat er twee patio’s ontstaan. In het centrale deel bevindt zich de trap, sanitaire ruimtes en een berging. Zo hebben alle slaap- en woonvertrekken een relatie met zowel de voor- respectievelijk achtertuin en met één van beide patio’s.

De in houtskeletbouw gebouwde woning is afgewerkt met maar twee materialen.

De woning leest als een schil van antraciete vezelcement leien die doorloopt vanaf de voorgevel, over de beide daken, tot aan de achtergevel. De vorm van die schil is zichtbaar in beide langsgevels die contrasterend zijn uitgevoerd in verticale houten delen. De voorgevel oogt gesloten, met de entree als uitzondering. De achtergevel opent zich naar de tuin met een pui over de volledige breedte.