Uitbreiding van bakkerij naar restaurant

 

Naast bakkerij en patisserie met ontbijt en lunch, biedt de uitgebreide horecazaak nu ook diner, en delicatessen en maaltijden om mee te nemen.

Om deze uitbreiding te realiseren, is het naastgelegen pand betrokken.

Winkel en restaurant zijn gescheiden, maar tegelijkertijd vormen ze één geheel. Om de panden op de begane grond met elkaar te verbinden zijn twee doorgangen gemaakt. Tussen de doorgangen in ligt aan de restaurantzijde de keuken, en aan de winkelkant de vitrine met delicatessen. Dit levert doorkijken op waardoor de begane grond als één geheel wordt beleefd. Er is altijd contact is met de gasten. De koks staan in het midden van de zaak in hun open keuken. Zowel vanuit de winkel als vanuit het restaurant kun je de bakker en de patissier aan het werk zien.

De originele ornamenten en de schouw die achter systeemplafonds en voorzetwanden waren verborgen zijn gerestaureerd. In de toevoeging hebben we het contrast gezocht. De binnenkozijnen zijn van staal gemaakt. Het kleurgebruik is veelal ton-sur-ton, donkere tinten die in combinatie met de verlichting een warme sfeer geven waarin je je meteen thuis voelt. Het interieur is warm, stoer, stijlvol en tijdloos. De winkel is weer lichter qua kleur, die heeft een andere functie en daar past een andere uitstraling bij. Ondanks de verschillende functies is er toch één identiteit, één beleving neergezet.