Nieuwbouw woonhuis inclusief binnenzwembad Sittard

In het zuidoosten van Sittard ligt, tegen de hellingen van de Kollenberg, de gelijknamige wijk Kollenberg. Deze wijk is weids van opzet en bestaat uit grote individuele woningen, met een eigen architectuur. De eerste woningen dateren uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Veel van deze woningen worden gemoderniseerd, of – zoals in dit geval – gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Aan de architectuur worden hoge eisen gesteld.

Ondanks dat vanaf de straat maar één bouwlaag zichtbaar is, omvat deze woning drie bouwlagen. Een wit gestuct volume staat op een plint van antraciete voegloze steen. Een zinken luifel omvat de enige opening in dit ogenschijnlijk gesloten volume: de entree. Een flauwe betontrap in het talud leid de bezoeker naar de entree.

Als je de woning betreed wordt het meteen duidelijk dat er meer is dan één bouwlaag, en dat het geen gesloten volume is. Een ruim twee meter brede zonovergoten open trap leidt naar het lager gelegen niveau. Beneden kom je in de woonkamer en de open keuken die middels grote schuifpuien in verbinding staan met de tuin. Op deze verdieping bevindt zich ook nog een zwembad en sauna en een werkkamer.

In de woning staat en hangt veel kunst. De woning is volledig onderkelderd: hier bevindt zich een opslagruimte voor nog meer kunst, een wijnkelder en een speelkamer. Drie slaapvertrekken en twee badkamers bevinden zich op het niveau van de entree. De master bedroom grenst aan het dakterras dat zich over de volledige breedte van de woning uitstrekt.