Realisatie interieur en gevel voor koffiebar Nela’s

Net over de grens, in Aken Duitsland, is een nieuwe trendy koffiebar gerealiseerd met de naam Nela’s. De opdrachtgevers hadden een duidelijke visie over de toekomstige koffiebar. Ze wilden een Amerikaanse industriële bar creëren waar vers bereide koffie en een kleine snack geserveerd zou worden.

De eenvoudige kantoorruimte die wij bij de eerste bezichtiging aantroffen was nog ver verwijderd van dit Amerikaanse industriële karakter. Door middel van een aantal ingrijpende veranderingen en een passend interieur hebben we deze ruimte gevormd naar de wensen van de opdrachtgever.

Er is gekozen voor een combinatie van rauwe materialen zoals baksteen, hout, beton en geblauwd staal.

De eerste ingrijpende verandering was het vervangen van de kozijnen in de voorgevel door een industriële zwarte stalen pui, met grote openslaande deuren naar het nieuwe terras.

Daarnaast hebben we de ruimte karakter gegeven door twee muren te voorzien van zichtwerk metselwerk en de vloer met keramische houtlook tegels te bekleden.

Deze drie elementen creëren een prachtig decor voor de strakke meubelmaatwerk betonnen bar die centraal in de ruimte is geplaatst. De specifieke positionering van de bar heeft meerdere doeleinden. Enerzijds is de bar het center of attention. Anderzijds wordt de ruimte zo opgedeeld dat er verschillende zitplekjes ontstaan met ieder een eigen sfeer.