Uitbreiding restaurant en zes luxe hotelkamers

De hoteleigenaren wilden de functie van hotel versterken en uitbreiden. Dit betekent dat ze een totaalconcept willen aanbieden waarbij de hotelgast van alle gemakken wordt voorzien. De uitbreiding omhelst 6 hotelkamers van ca. 40m2. Iedere hotelkamer krijgt zijn eigen buitenruimte/ loggia. Op deze manier wordt er meer comfort gecreëerd voor de hotelgasten. Het restaurant moest vergroot worden maar met behoud van een intieme huiskamer sfeer.

Het hotel bestaat uit twee bouwdelen. Aan de westzijde het oorspronkelijke L-vormig pand in twee lagen met kap. Aan de oostzijde bevond zich het restaurant in 1 bouwlaag met plat dak. Het gegeven van deze twee bouwdelen hebben we versterkt in de architectuur van de uitbreiding. Naast het traditionele volume met kap is een meer eigentijds volume geplaatst.

Het benodigde oppervlak van de 6 hotelkamers op de eerste verdieping is groter dan het oppervlak van het – uitgebreide- restaurant. Deze uitkraging aan drie zijden bood de mogelijkheid om de gevel van het restaurant zo transparant mogelijk te maken. Zodoende is er een maximaal panoramisch zicht vanuit het restaurant op het omliggende heuvelland en wordt de zon op een natuurlijke manier geweerd. Doordat de verdieping is opgetild boven de transparante begane grond oogt dit bouwdeel minder zwaar en blijft het ondergeschikt aan het hoofdvolume. Dit wordt versterkt doordat het uitkragende terras aan de oost- en noordzijde lijkt te zweven boven het maaiveld.

Om de twee volumes meer met elkaar te verbinden is de voorgevel van de bestande bouw gecorrigeerd en gestuct. De entree bevindt zich in dit deel en prikt uit het volume als een glazen doosje. Een deel van de begane grond is gestuct in dezelfde lichtgroene kleur als de nieuwbouw.

Voor het interieur wilden we voortborduren op de eigentijdse stijl van de architectuur, maar met aandacht voor de warme en huiselijke sfeer. De basis zijn strakke witte ruimtes, ingevuld met meubelmaatwerk in wit composiet en staal. De toevoeging van een houten visgraat vloer in het restaurant, een warm beige vloertegel op het terras en bij de bar en receptie, zorgen voor een warme sfeer in het restaurant. In de hotelkamers voorziet meubelmaatwerk uitgevoerd in eiken planken in een warme sfeer waarin de hotelgasten zich thuis voelen in het Limburgse heuvelland.